Martin Raguž
0

"U HDZ-u 1990 vodi se specijalni rat"

FENA
Zamjenik predsjednika HDZ-a 1990 Martin Raguž izjavio je nakon današnje sjednice predsjedništva njegove stranke u Mostaru da se u toj stranci vodi "jedna vrsta specijalnog rata" kada je u pitanju proces ujedinjena dva HDZ-a.

"Postoje različita mišljenja u stranci kako je moguće realizirati ujedinjenje. Međutim, vodi se jedna vrsta specijalnog rata, u smislu onih koji to zagovaraju više ili manje", kazao je Raguž, odgovarajući na novinarski upit o raskolu unutar njegove stranke zbog ujedinjena dva HDZ-a.

"Mislim da loptu trebamo spustiti na zemlju, te politička pitanja pripremiti za Sabor HDZ-a 1990. Trebamo se međusobno uvažavati i poštovati, i ja ću se zasigurno tako ponašati", kazao je Raguž, dodavši da HDZ 1990 i dalje stoji iza svojih načela o ujedinjenju te da još čekaju službeni odgovor druge strane.

Govoreći o današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a 1990, Raguž je istakao da je na sjednici predloženo da se drugi po redu sabor te stranke održi najesen, odnosno u mjesecu oktobru.

"Po Statutu je to izvještajni Sabor, ali mislim da će biti izborni i vjerujem da ćemo na današnjoj sjednici Središnjeg odbora tu odluku donijeti", kazao je Raguž.

Na novinarski upit hoće li sutra prisustvovati 13. općem Saboru HDZ-a Hrvatske, zamjenik predsjednika HDZ-a 1990 potvrdno je odgovorio, uz napomenu da je dobio pozivnicu na svoje lično ime. Opovrgao je da bi se sutra u Zagrebu trebalo nešto značajno dogoditi u vezi ujedinjena dva HDZ-a, no nije isključio da Sabor uputi neke poruke u vezi tog procesa.