BiH
0

U GRAS-u očekuju još tri miliona KM od EK

Nezavisne novine
Vlada Italije nedavno je izdvojila četiri miliona KM za obnovu u ratu uništene trolejbuske mreže za Vogošću, potvrđeno je u Gradskom saobraćajnom preduzeću GRAS. Međutim, da bi ova dionica gradske trolejbuske mreže u potpunosti bila obnovljena neophodna su još tri miliona KM, koje u ovom preduzeću očekuju od Evropske komisije (EK).

"Krajem juna ove godine održan je sastanak s predstavnicima talijanske regije Ligurija i tada je predstavljen dio studije obnove trolejbuske mreže. Uskoro bi firma ATC iz talijanske pokrajine Ligurija i predstavnici Vlade Italije trebali posjetiti naše preduzeće kako bi predstavili kompletan projekat sanacije trolejbuske mreže i prijedlog dinamike radova, kojeg je uradila firma ATC", kažu u GRAS-u, a prenose Nezavisne.

Objašnjavaju da će i njihovi radnici učestvovati u obnovi trolejbuske mreže, montažom mreže i podstanica i sanacijom stubova.

"S preduzećem 'Elektrodistribucija' dogovoreno je da se obnovi uništeni napojni kabl za elektrovučnu podstanicu Hotonj. Početak obnove trolejbuske mreže počeće kada Evropska komisija obezbijedi preostali dio sredstava", kazali su u Informativnoj službi GRAS-a.