U Goraždu će se realizovati infrastrukturni projekti vrijedni blizu šest miliona KM

Piše: E. A./Klix.ba
14.2.2019. u 15:40
10
6
U Goraždu će se realizovati infrastrukturni projekti vrijedni blizu šest miliona KM
10
1/4 Foto: Klix.ba
2/4 Foto: Klix.ba
3/4 Foto: Klix.ba
4/4 Foto: Klix.ba
Vodeći inžinjer JP Ceste FBiH Behudin Strojil potvrdio je danas da će u Goraždu tokom ove godine realizovati projekte ukupne vrijednosti od skoro šest miliona KM. On je na sastanku sa gradonačelnikom Goražda razgovarao o realizaciji projekata koji se najavljuju već nekoliko godina.
"Kasnilo se zbog objektivnih okolnosti, nekada imamo problem sa žalbama na odluke o dodjeli ugovora. U slučaju mosta u Goraždu imali smo problem sa efektivnošću kredita. Sada su kreditni sporazumi efektivni i više nema nikakvog razloga da projekti ne budu realizovani. Za četiri projekta već je izabran izvođač radova, firma 'Euroasfalt' i oni će startati vrlo brzo. Goražde će ove godine biti veliko infrastrukturno gradilište", pojasnio je Strojil.

Kako je pojasnio, u planu je pet velikih projekata, od kojih su četiri već ugovorena i ubrzo se na teritoriji Goražda očekuju izvođači. Ukupna vrijednost četiri projekta je blizu četiri miliona KM dok je peti sanacija "Mosta žrtava genocida u Srebrenici" sa izgradnjom kružnog toka pored, koji je vrijedan oko 2.200.000 KM.

Strojil podsjeća da je riječ o projektima izgradnje kružnog toka u Vitkovićima sa priključnim krakovima, sanaciji magistralne ceste M20 u naselju Baćci, sanaciji ceste od Mosta žrtava genocida u Srebrenici do entitetske granice, sanaciji gradskog dijela, od kružnog toka do ulice Kulina bana sa pripadajućim drenažama i izgradnji pješačkih staza u jednom dijelu u centru grada u naselju Vinarići, što je ranije započeto.

"Učinili smo sve što je bilo potrebno, od izdavanja neophodne dokumentacije, građevinske dozvole, eksproprijacije i u jednom rekordnom roku to smo pripremili. Međutim, nije išlo sve svojim tokom jer se čekalo na odobrenje ovih sredstava i konačno će se u ovoj godini ti projekti realizirati i Goražde će zaista biti jedno veliko gradilište", izjavio je ovom prilikom Muhamed Ramović, gradonačelnik Goražda.

Danas je najavljeno da će uskoro u Goraždu biti upriličeno i potpisivanje ugovora sa izvođačem radova za četiri projekta čime će se ozvaničiti početak njihove realizacije. U međuvremenu će biti raspisan i tender za projekat sanacije Mosta žrtava genocida u Srebrenici i izgradnju kružnog toka u tom dijelu grada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: