Potpisan ugovor
12

U Goraždu će graditi pomoćni stadion u vrijednosti od 460.000 KM

E. A.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Goražde će konačno dobiti adekvatan pomoćni stadion sa vještačkom travom na sportskim terenima u Prvom maju.

To je ozvaničeno i ugovorom koji su danas potpisali gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović i Adnan Džemidžić, generalni sekretar Nogometnog saveza BIH, nakon što je gradska uprava sa projektom "Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa kroz širu društvenu zajednicu, aplicirala prema Nogometnom savezu BiH.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ukupna vrijednost projekta je oko 460.000 KM, od čega je 260.000 KM obezbijedio Nogometni savez BiH putem UEFA/FIFA, dok su ostatak sredstava od 200.000 KM obezbijedili Grad Goražde i Vlada BPK.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Na lokaciji sadašnjeg pomoćnog stadiona gradit će se tereni sa vještačkom travom, a projekat podrazumijeva nabavku, dopremu i montažu vještačke trave za teren dimenzije 103x67 metara (bruto 6.901 m2) sa jednim parom aluminijskih golova uključujući i nabavku originalnih traka i ljepila za montažu, zatim pripremu podloge za polaganje vještačke trave na odobrenoj lokaciji, uključujući sistem drenaže, te nabavku kvarcnog pijeska i gumenog granulata za ispunu vještačke trave.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

''Radi se o izgradnji terena sa vještačkom travom koja ide u okviru projekta UEFA hat trick broj 4 za koji je aplicirao NS BiH i u sklopu kojeg se radi 15 stadiona širom BiH među kojima je i Goražde i ono što je jako bitno kazati da je projekat vrijedan i da će imati pripadajuću infrastrukturu. Nakon što se provede potrebna procedura očekujemo sredinom godine da počnu radovi u sklopu projekta", izjavio je Džemidžić.

Prema riječima gradonačelnika Muhameda Ramovića u budžetu za 2020.godinu planirano je 70.000 KM za ove namjene, te da će zajedno sa Vladom BPK-a obezbijediti ukupno 200.000 KM.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Želim da kažem da je ovo vrlo značajan projekat jer su loši uslovi na pomoćnom stadionu i danas smo otvorili temu da naredni projekat bude postavljanje reflektora, kao i tribina kako bi se na našem stadionu mogle održavati utakmice Premijer lige BiH", kaže Ramović.

Aida Obuća, premijerka BPK Goraždem potvrdila je da će kantonalna vlada sufinansirati projekat sa 70.000 KM.