{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Gajevima otvoren objekat "Škola u prirodi"

F
3.12.2009. u 15:41
0
2
U Gajevima otvoren objekat "Škola u prirodi"
0
U Gajevima otvoren objekat "Škola u prirodi"
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i direktor Centra "Vladimir Nazor" Zulfo Ahmetović danas su povodom Dana invalidnih osoba svečano otvorili objekat "Škola u prirodi".
Radi se o kući u naselju Gajevi kod Čevljanovića, općina Ilijaš, koju je Grad Sarajevo prošle godine kupio JU "Vladimir Nazor" radi realizacije projekta "Škola u prirodi".

"Ovo što vi radite je entuzijazam i human odnos prema čovjeku i to se ničim ne može platiti. Gradska uprava je prepoznala važnost ovog projekta, ali i drugih projekata Centra. Ovo će djeci Centra biti treći dom", rekao je gradonačelnik Alija Behmen koji je obećao da će Gradska uprava i kroz budžet za narednu godinu pokazati senzibilitet prema projektima Centra "Vladimir Nazor".

Direktor Centra Zulfo Ahmetović istakao je da će ovaj objekt i projekt "Škola u prirodi" djeci Centra pružiti jedno novo i dobro iskustvo, budući da su do sada imali uglavnom samo dva, svoju kuću i zgradu Centra.

"Ovdje će djeca s težim poteškoćama moći cjelodnevno biti, a što se ostale djece iz Centra tiče ona će nakon edukacije moći značajno upotpuniti svoje slobodno vrijeme", kazao je Ahmetović.

Djeca Centra "Vladimir Nazor" prigodnim su programom upotpunila današnju svečanost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: