Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dajte vise, koliko se djece pati po ustanovama a kod roditelja koji traze djecu bilo bi im 10x ljepse i bolje...sto toliko papira i procedura treba? Morate malo olaksat buducim roditeljima taj korak...
Komplikovan je ovo problem. Potraznja za usvajanjem djece je 10- 20 puta veca od broja djece koja je u domovima, to je bolest "modernog drustva". Zasto uopste postoje domovi za nezbrinutu djecu je totalna misterija za mene. 170 KM? Pa ljudi prodaju sve sto imaju da pokusaju dobiti dijete, auto, kucu, sve!!! pa onda ko aveti bauljaju do kraja zivota- ne trebaju im vase pare- zasto postoje nezbrinuta djeca?!!?!??!
Lično smatram da bi i u Dječjim domovima mnogo više nadzora trebalo. A rukovodstvo bi realno trebalo mijenjati svako 2 god jer oni svi izgube empatiju prema toj djeci. A da se krade i uzima od njih, to je 100% provjerena informacija.
Svaka vam čast,samo da djeca ne budu na ulici