{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U FBiH od 5. do 11. oktobra obilježavanje "Dječije sedmice"

F
28.9.2009. u 17:15
0
0
U FBiH od 5. do 11. oktobra obilježavanje "Dječije sedmice"
0
U FBiH od 5. do 11. oktobra obilježavanje "Dječije sedmice"
Foto: Fotoservis
Centralna manifestacija obilježavanja "Dječije sedmice" u FBiH bit će upriličena u Majčinom selu Međugorje-Bijakovići kroz susrete i sportska takmičenja djece bez roditeljskog staranja smještenih u ustanove socijalne zaštite.
"Dječija sedmica" u Federaciji BiH bit će obilježena od 5. do 11. oktobra, a cilj je unapređenje skrbi o djeci, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Ovi tradicionalni susreti, u kojima će učestvovati predstavnici svih četrnaest ustanova iz BiH, bit će održani od 9. do 11. oktobra uz podršku resornog ministarstva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Sarajevski kanton uručit će donaciju od 1.500 KM Udruzi roditelja djece sa smetnjama u razvoju "Koraci" iz Livna.

U saradnji sa Službom marketinga BH Pošte bit će izdata prigodna marka pod motom "Svako dijete treba obitelj".

U kantonalnim programima bit će organizirane raznovrsne aktivnosti predškolskih i školskih ustanova, kulturnih institucija, socijalnih i zdravstvenih ustanova i udruženja koje u svom radu podstiču aktivnosti djece i pokreću nove inicijative i programe za zadovoljavanje potreba djece.

U novembru se navršava dvadeset godina usvajanja Konvencije o pravima djeteta Generalne skupštine UN-a te će se u saradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, koje donosi poseban program u povodu ove godišnjice, i podršku UNICEF-a i SOS Kinderdorf Internacional - Sarajevo, organizirati okrugli stol "Položaj mladih koji napuštaju javnu skrb, analiza situacuje u Bosni i Hercegovini", saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Je li te stid Ilija?

28.09.2009. u 17:01
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: