BiH
0

U eksploziji oštećen službeni automobil Milana Kikovića

FENA
Vozilo "audi“, vlasništvo "Željeznica RS-a“ AD Doboj oštećeno je sinoć u eksploziji koja se iza ponoći dogodila u banjalučkom naselju Borik.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banja Luka Bojana Gašović kazala je da je od eksplozije u Kordunaškoj ulici oštećeno još jedno vozilo i prozorska stakla na jednom stanu u neposrednoj blizini mjesta eksplozije.

Gašović je precizirala da je iza ponoći na broju 122 nepoznata osoba obavijestila CJB Banja Luka da je u Kordunaškoj ulici br. 22 došlo do eksplozije usljed čega su oštećena vozila "audi A6“, vlasništvo "Željeznica RS-a“, zatim "fiat“, vlasništvo B.P., a popucala su prozorska stakla na stanu vlasništvo M.S.

Pripadnici CJB Banja Luka su nakon zaprimljene prijave obavijestili dežurnog tužioca i uviđaj na mjestu eksplozije je još u toku, nakon čega će se znati više detalja.

Bivši izvršni direktor za poslove saobraćaja "Željeznica RS-a" Milan Kiković potvrdio je da je u eksploziji oštećen njegov službeni automobil "audi A6".

On je ranije rekao da je prije na mobilni telefon primio anonimne prijetnje smrću upućene njemu i njegovoj porodici, ukoliko bude svjedočio u predmetu optuženim za finansijske zloupotrebe u preduzeću "Željeznice RS-a".

Kikovića je Nadzorni odbor "Željeznica RS-a" s mjesta izvršnog direktora za poslove saobraćaja smijenio 30. aprila, a on vjeruje da je to urađeno isključivo zato što je svjedok u istrazi u slučaju "Željeznice".

Generalni direktor "Željeznica Srpske" Petko Stanojević, međutim, tvrdi da je Kiković smijenjen zbog nediscipline, nepoštivanja direktora i sklapanja štetnih ugovora.