BiH
0

U dvorištu Ahmeta Talmudžića kod Kozarca pronađeni ostaci dviju osoba

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ahmet Talmudžić iz naselja Keleta kod Kozarca oko 12 godina nije znao da su u njegovom dvorištu, na svega dvadeset centimetara dubine, zakopani posmrtni ostaci dviju osoba.

U Ahmetovom dvorištu jučer su pronađeni ti posmrtni ostaci, a pretpostavlja se da su u pitanju osobe stradale tokom proteklog rata.

Banjalučka Alternativna televizija objavila je, pozivajući se na nezvanična saznanja, da se do lokaliteta na kojima se nalaze zakopana, kako se pretpostavlja, tijela muškarca i žene, došlo prilikom saslušanja jedne osobe u Odsjeku za ratne zločine banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Ahmet Talmudžić kazao je da nikada ne bi ni mogao ni sanjati da “hoda preko raspadnutih tijela”, koja je neko zakopao ispred njegove kuće.

“Drago mi je što su iskopani, jer gazim preko toga, a da nisam znao. Poštujem mrtvaca pa to bio bilo ko”, rekao je Talmudžić.

Tijela su jučer iskopana u prisustvu tima Instituta za nestale osobe BiH.

Nermin Sarajlić, specijalist sudske medicine, potvrdio je da su pronađeni posmrtni ostaci dviju osoba te da je moguće da se radi o žrtvama iz proteklog rata, što ipak treba da potvrdi DNK analiza.

Nezvanično se saznaje da su, ipak, tačni navodi da se radi o muškarcu i ženi koji su ubijeni na, takozvanom, žutom mostu nedaleko od Talmudžićeve kuće.

Pronađena tijela prevezena su u halu Šejkovača u Sanskom Mostu.