BiH
0

U Domu OS BiH upriličen prijem povodom obilježavanja Božića

SRNA
Obilježavanje pravoslavnog Bozića u Ministarstvu odbrane i Oružanih snaga BiH (Foto: Srna)
Obilježavanje pravoslavnog Bozića u Ministarstvu odbrane i Oružanih snaga BiH (Foto: Srna)
U Domu Oružanih snaga BiH za pripadnike Ministarstva odbrane i OS BiH danas je upriličen prijem povodom obilježavanja pravoslavnog Božića.

Domaćini prijema su bili zamjenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Miladin Milojčić, te predstavnik Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva Ministarstva odbrane, jerej Slađan Vlajić.

Jerej Vlajić je čestitao prisutnima pravoslavne vjeroispovijesti praznik Božić tradicionalnom čestitkom "Mir Božji, Hristos se rodi", istakavši da radost Rođenja Hristovog podsjeća da smo svi pozvani da budemo nosioci mira u svijetu.

Ističući da Božić simbolizuje radost, slogu i toleranciju, Marjanac je svim pripadnicima Ministarstva i OS BiH, vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitao Božić, a svim prisutnim poželio puno sreće, zdravlja i uspjeha u 2012. godini.

Osim predstavnika Ministarstva i Oružanih snaga, prijemu su prisustvovali i predstavnici političkog i javnog života u BiH, ambasada i vojno-diplomatskog kora u BiH, te predstavnici međunarodnih institucija u BiH i vjerski i crkveni velikodostojnici.

Božić će se obilježiti i u komandama i jedinicima OS BiH od danas do 13. januara, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.