Udruženje Mala
22

U Domu Oružanih snaga u Sarajevu održana donatorska akcija za Banku koštane srži

Klix.ba
Udruženje Mala već skoro pet godina savjesno i odgovorno radi na uspostavljanju banke koštane srži, kako registra tako i laboratorije. Jučer je u Domu Oružanih snaga BiH održana promo donatorska akciju za Banku koštane srži, u cilju jačanja svijesti o potrebi za bankom koštane srži u Bosni i Hercegovini.

Udruženje Mala, kao nosilac projekta "Banka koštane srži" se nada da će u 2018. godini banka konačno ugledati svjetlost dana, dobiti svoju adresu u zdravstvenoj javnoj ustanovi koja će nastaviti rad koje je Udruženje Mala uspješno pokrenulo i vodi uspješno već pet godina.

"Na korak smo do cilja, i da ima još više dobre volje u BiH zdravstvu, banka bi veoma brzo zaživjela", saopćeno je iz Udruženja.

Akciju su podržali počasna predsjednica Asima Osim sa suprugom Ivicom, visoki predstavnik gospodin Valentin Inzko, predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić, Ministarstvo zdravstva Federacije BiH, kao i mnogi prijatelji projekta.

"Veoma smo mala zemlja, bogata ljudima velikog srca i koji istinski vole jednu nam jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Zato dajte da je svi zajedno gradimo, da živimo zajedno jedni sa drugima u uzajamnom poštivanju i vjeri u ljude, a ne jedni pored drugih ne radeći ništa. Naprosto nemamo više vremena za to", saopćeno je iz Udruženja Mala.