{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Domu naroda FBiH Deklaracija o slobodnom novinarstvu

F
23.4.2008. u 12:17
0
0
U Domu naroda FBiH Deklaracija o slobodnom novinarstvu
0
U Domu naroda FBiH Deklaracija o slobodnom novinarstvu
U Sarajevu je počela redovna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojoj će biti razmatrane izmjene i dopune Zakona o prestanku primjene zakona o napuštenim stanovima.
Ovaj tekst tretira pitanje otkupa bivših vojnih stanova. Predstavnički dom Parlamenta FBiH odobrio ga je 28. marta, a u parlamentarnu proceduru uputio poslanik u tom domu Jasmin Duvnjak.

Ako ga danas odobri i Dom naroda, bivšim pripadnicima vojske Federacije BiH i uposlenicima bivšeg federalnog ministarstva odbrane bit će omogućeno da im rješenja izdata do 31. decembra 2005. godine za korišćenje stanova budu dovoljan osnov za potpisivanje ugovora i otkup tih stambenih jedinica.

U najavi obimnog dnevnog reda su također Nacrt programa rada Doma naroda za 2008. godinu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjih obaveza Federacije BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i korišćenju zemljišta na nivou Federacije BiH.

Kad dnevni red bude utvrđen, delegat Saša Magazinović će predložiti Domu na izjašnjavanje deklaraciju o slobodnom novinarstvu, najavljeno je danas.

Magazinović ističe da je ovaj dokument pripremio ponukan nedavnim napadom poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH Sadika Bahtića na TV novinara i snimatelja Avdu Avdića i Refika Vejsilagića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: