BiH
0

U Doboju uhapšen vozač s 2,90 grama alkohola u organizmu

FENA
Vozač automobila VW Golf V.A., s područja grada Doboja, lišen je slobode zbog koncentracije alkohola u organizmu od 2,90 grama po kilogramu (g/kg).

Ovaj vozač je tokom vikenda kontroliran na regionalnom putu u mjestu Osječani, kod Doboja. I kod vozača M.I. s područja općine Bosanski Šamac, koji je upravljao vozilom Fiat brava, tokom kontrole u mjestu Batkuša kod Bosanskog Šamca utvrđeno je 2,51 gr/kg alkohola u organizmu.

Osim vozača, policija je tokom proteklog vikenda kontrolirala i pješake i bicikliste koji se kretali kolovozom u alkoholiziranom stanju.

Na magistralnom putu M-17 u Bosanskom Šamcu kontroliran je biciklist N.M. iz Bosanskog Šamca, kod koga je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,37 gr/kg.

Lišen je slobode i jedan pješak koji se u alkoholiziranom stanju kretao magistralnim putem M-14 na području Bosanskog Broda. Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, tokom vikenda, lišeno je slobode zadržavanjem do otrežnjenja ukupno 19 osoba, zbog učinjenih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Za 16 osoba alkotestiranjem je utvrđeno da su upravljali vozilom pod djejstvom alkohola u organizmu više od 1,00 gr/kg, dok su dva vozača odbila da se podvrgnu alkotestiranju.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje, ove osobe su puštene na slobodu, a izdati su im prekršajni nalozi i preduzete ostale zakonom utvrđene mjere i radnje za učinjene prekršaje iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.