Kod tri osobe
0

U Doboju i Tesliću oduzeti paketići spida i vrećice marihuane

A. Ku.
Foto: PU Doboj
Foto: PU Doboj
Policijski službenici Policijske uprave Doboj 16 i 17. oktobra 2023. godine izvršili su pretres tri osobe na području Doboja i Teslića i tom prilikom oduzeli paketiće spida i marihuane.

Kako je navedeno iz PU Doboj prilikom pretresa osobe inicijala N.B. iz Doboja pronađena je i oduzeta kutija sa sadržajem bijele materije u prahu koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid ukupne težine od 78,6 grama.

Osim toga, pronađena su i dva paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid ukupne težine od 1,6 grama, ostaci pet ručno spravljenih cigareta tzv. džoint ukupne težine od 1,8 grama, jedna metalna drobilica, dva mobilna telefona i drugi predmeti koji su namijenjeni za konzumiranje opojne droge.

Također, na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Tesliću izvršen je pretres lokacija i vozila koje koriste M.DŽ. i A.V. sa područja općine Teslić . Tom prilikom je pronađena i oduzeta bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid ukupne težine od 41,6 grama, četiri vrećice sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana ukupne težine od 34,6 grama, dvije digitalne vage i drugi predmeti koji su namijenjeni za konzumiranje i pakovanje opojne droge, navodi se u saopćenju.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj bit će dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga protiv osoba inicijala M.DŽ. sa područja opštine Teslić i izvještaj o izvršenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga protiv N.B. iz Doboja.