U današnjoj akciji Porezna uprava otkrila 70 neprijavljenih radnika

Klix.ba
11.12.2015. u 17:47
69
40
U današnjoj akciji Porezna uprava otkrila 70 neprijavljenih radnika
69
U današnjoj akciji Porezna uprava otkrila 70 neprijavljenih radnika Ilustracija
Porezna uprava Federacije BiH od ranih jutarnjih sati na području cijele Federacije BiH provodi sveobuhvatnu akciju kontrole bespravnog rada, odnosno rada bez odborenja nadležnog organa, sprečavanja sive ekonomije i rada na crno.
U toku ove akcije izvršen je djelimični nadzor poslovanja kod 213 subjekata.

Ovom prilikom inspektori Porezne uprave FBiH su otkrili: 70 neprijavljenih radnika i 14 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: upošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa, zapečaćeno je 38 objekata, izdato je 114 prekršajnih naloga sa visinom izrečenih novčanih kazni u ukupnom iznosu od 243.700,00 KM.

"Porezna uprava FBiH se ponovo zahvaljuje svim građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima i poziva sve porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima", stoji u saopćenju Uprave.

Porezna uprava FBH nastavit će aktivnosti inspekcijskog nadzora i u dane vikenda i ponovo poziva građane da uz punu diskreciju Poreznoj upravi prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.

Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: [email protected] i [email protected], putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333.


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: