{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U četvrtak protest za spas Agrokomerca

F
18.5.2009. u 16:01
0
4
U četvrtak protest za spas Agrokomerca
0
U četvrtak protest za spas Agrokomerca
Masovni javni protest s kojeg će se poslati zahtjev za spas Agrokomerca bit će održan u četvrtak 21. maja u Velikoj Kladuši, odlučeno je u ponedjeljak nakon održanog nastavka konstituirajuće sjednice Odbora za spas Agrokomerca.
Tokom sastanka imenovan je Operativni tim odbora, koji ima 21 člana, a predstavlja nezaposlene dioničare, radnike, sindikaliste, zastupnike na višim nivoima vlasti, poljoprivrednike, mjesne zajednice, penzionere, nevladin sektor, trajne ulagače i organ uprave.

Za predsjednika Odbora u ime Općine Velika Kladuša i općinskog načelnika imenovan je Mirvet Beganović, savjetnik općinskog načelnika za poljoprivredu.

Za sada su dogovorene aktivnosti oko pripreme i planiranja održavanja javnog protesta, ali kako je istaknuto, ovo tijelo koje je u stalnom zasjedanju, nastavit će svoj rad i djelovanje i nakon 21. maja, odnosno sve do konačnog rješavanja problema Agrokomerca.

Operativni tim Odbora za spas Agrokomerca će stalno obavještavati javnost o detaljima organizacije protesta, koji će biti održan 21. maja, kada je i zakazano prvo ročište za prodaju nekretnina Agrokomerca, odnosno Mesne industrije usmenim javnim nadmetanjem, a radi naplate novčanih potraživanja u iznosu od oko milion KM.

Inače, u ponedjeljak ujutro su širom Velike Kladuše osvanuli plakati s naslovom "Spasimo Agrokomerc, srce našeg kraja“. Plakate potpisuje Pokret mladih za spas Agrokomerca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: