Velika Kladuša
0

U četvrtak protest za spas Agrokomerca

FENA
Masovni javni protest s kojeg će se poslati zahtjev za spas Agrokomerca bit će održan u četvrtak 21. maja u Velikoj Kladuši, odlučeno je u ponedjeljak nakon održanog nastavka konstituirajuće sjednice Odbora za spas Agrokomerca.

Tokom sastanka imenovan je Operativni tim odbora, koji ima 21 člana, a predstavlja nezaposlene dioničare, radnike, sindikaliste, zastupnike na višim nivoima vlasti, poljoprivrednike, mjesne zajednice, penzionere, nevladin sektor, trajne ulagače i organ uprave.

Za predsjednika Odbora u ime Općine Velika Kladuša i općinskog načelnika imenovan je Mirvet Beganović, savjetnik općinskog načelnika za poljoprivredu.

Za sada su dogovorene aktivnosti oko pripreme i planiranja održavanja javnog protesta, ali kako je istaknuto, ovo tijelo koje je u stalnom zasjedanju, nastavit će svoj rad i djelovanje i nakon 21. maja, odnosno sve do konačnog rješavanja problema Agrokomerca.

Operativni tim Odbora za spas Agrokomerca će stalno obavještavati javnost o detaljima organizacije protesta, koji će biti održan 21. maja, kada je i zakazano prvo ročište za prodaju nekretnina Agrokomerca, odnosno Mesne industrije usmenim javnim nadmetanjem, a radi naplate novčanih potraživanja u iznosu od oko milion KM.

Inače, u ponedjeljak ujutro su širom Velike Kladuše osvanuli plakati s naslovom "Spasimo Agrokomerc, srce našeg kraja“. Plakate potpisuje Pokret mladih za spas Agrokomerca.