BiH
0

U četvrtak otvaranje multimedijalnog centra u Studentskom naselju Bjelave

FENA
U Studentskom naselju Bjelave u Sarajevu u četvrtak će biti otvoren multimedijalni centar, a u narednih desetak dana centar iste vrste bit će otvoren i u studentskom naselju u Nedžarićima.

Rukovodilac za kulturu Studentskog centra Sarajevo Amir Šehić kazao je Feni da će studenti zahvaljujući tom centru biti uvezani sa svim fakultetima Univerziteta u Sarajevu i s drugim visokoškolskim ustanovama u BiH i inozemstvu jer je upravo cilj bolonjskog procesa uvezivanje i spajanje studenata.

Studenti će tako zahvaljujući multimedijalnom centru, putem interneta, moći odabrati teme i prijaviti seminarski rad, te se informirati o ispitnim rokovima i prijaviti ispite.

Sredstva za otvaranje multimedijalnih centara osiguralo je federalno Ministarstvo obrazovanja i nauka, a otvaranju multimedijalnog centra na Bjelavama trebalo bi da prisustvuje resorna ministrica Meliha Alić. Taj projekt podržao je i rektor Sarajevskog univerziteta Faruk Čaklovica i direktor Studentskog centra Sarajevo Emir Kadrić.

Multimedijalni centri su dosad otvoreni u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru i Zenici, a uskoro bi takav centar trebalo da bude otvoren i u Tuzli.

Šehić je naglasio da se za narednu godinu planira uvođenje interneta u svaku studentsku sobu u sarajevskim studentskim domovima, a radit će se i na organiziranju škole računara i škole stranih jezika za studente.