BiH
0

U četvrtak manje magle u BiH: Dolazi naoblačenje sa snijegom i kišom

Piše: M. N.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Bosna je i jutros osvanula prekrivrena maglom, dok je u Hercegovini bolja situacija. Magla će se u centralnoj, istočnoj i sjevernoj Bosni zadržati i u ovoj sedmici, a u četvrtak će biti oblačno u cijeloj zemlji.

"U Krajini i na jugu Hercegovine je vedro. Malo magle bit će uz samo Jablaničko jezero. Sutra će biti više magle nego danas, a u četvrtak dolazi do naoblačenja. Bit će kiše i snijega, ali neće biti obilno", rekao je Damir Šantić iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U petak će doći do razvedravanja poslije podneva, ali već u subotu opet slijedi naoblačenje. Sunčano će biti na planinama, ali i dalje će biti hladno.

"Imamo velike razlike u temperaturama, tako je jutros na Kupresu bilo - 9 stepeni, dok je u Nemu bilo 9 stepeni. Iako je na samom jugu, u Čapljini je jutros bilo 0 stepeni", rekao je Šantić.

Jutarnje temperature će se kretati od - 4 do 0, na jugu do 6 stepeni, a dnevne od 1 do 6, na jugu do 14 stepeni koliko će biti u srijedu, a već u petak do 10 stepeni.

Kada je riječ o Sarajevu, većih promjena neće biti. Magla će i dalje svakodnevno biti prisutna, osim možda u petak kada bi se nakon naoblačenja trebalo razvedriti.

Građanima se savjetuje da što češće borave na planinama.