U četvrtak manje magle u BiH: Dolazi naoblačenje sa snijegom i kišom

Piše: M. N./Klix.ba
7.12.2015. u 10:35
0
8
U četvrtak manje magle u BiH: Dolazi naoblačenje sa snijegom i kišom
0
U četvrtak manje magle u BiH: Dolazi naoblačenje sa snijegom i kišom Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Bosna je i jutros osvanula prekrivrena maglom, dok je u Hercegovini bolja situacija. Magla će se u centralnoj, istočnoj i sjevernoj Bosni zadržati i u ovoj sedmici, a u četvrtak će biti oblačno u cijeloj zemlji.
"U Krajini i na jugu Hercegovine je vedro. Malo magle bit će uz samo Jablaničko jezero. Sutra će biti više magle nego danas, a u četvrtak dolazi do naoblačenja. Bit će kiše i snijega, ali neće biti obilno", rekao je Damir Šantić iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U petak će doći do razvedravanja poslije podneva, ali već u subotu opet slijedi naoblačenje. Sunčano će biti na planinama, ali i dalje će biti hladno.

"Imamo velike razlike u temperaturama, tako je jutros na Kupresu bilo - 9 stepeni, dok je u Nemu bilo 9 stepeni. Iako je na samom jugu, u Čapljini je jutros bilo 0 stepeni", rekao je Šantić.

Jutarnje temperature će se kretati od - 4 do 0, na jugu do 6 stepeni, a dnevne od 1 do 6, na jugu do 14 stepeni koliko će biti u srijedu, a već u petak do 10 stepeni.

Kada je riječ o Sarajevu, većih promjena neće biti. Magla će i dalje svakodnevno biti prisutna, osim možda u petak kada bi se nakon naoblačenja trebalo razvedriti.

Građanima se savjetuje da što češće borave na planinama.


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: