|

U četvrtak imenovanje nove Vlade Tuzlanskog kantona

U četvrtak imenovanje nove Vlade Tuzlanskog kantona
0
F
FENA
8.2.2011. u 17:22
0
komentara
0

dijeljenja
U četvrtak imenovanje nove Vlade Tuzlanskog kantona Tuzla
Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona (TK) utvrdio je danas termin održavanja sjednice hitnog karaktera.
Sjednica će biti održana u četvrtak da bi se konačno imenovali ministri u Vladi kantona i članovi radnih tijela.

Na ovaj način bilo bi u potpunosti dovršeno konstituiranje vlasti na području ovog kantona. Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Bajazit Jašarević potvrdio je da će ministar unutrašnjih poslova biti kandidat SDA Bego Gutić, diplomirani pravnik i inžinjer geologije.

Kanditatima SDA pripala su još četiri ministarska mjesta. Ministar finansija bit će Mlađan Lazić, diplomirani ekonomist, ministar za boračka pitanja Asim Aljić, diplomirani pravnik, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Imšir Škahić, diplomirani pravnik, a Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša u naredne četiri godine vodit će Senija Bubić, također diplomirana pravnica.

Kandidatima SDP-a pripalo je šest ministarskih mjesta.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja bit će Aziz Čačković, diplomirani pravnik, ministar za rad i socijalnu politiku diplomirani ekonomist Sead Hasić. Alen Taletović, diplomirani pravnik, bit će ministar pravosuđa i uprave. Diplomiranu ekonomistkinju Dijanu Bilanović SDP je predložio kao ministricu za obnovu, razvoj i povratak, za ministricu zdravstva doktoricu medicinskih nauka Nadu Pavlović, dok će poziciju ministrice obrazovanja, nauke, kulture i sporta preuzeti Nađa Avdibašić-Vukadinović, inače doktorica nauka u oblasti tjelesnog odgoja i sporta.

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva pripalo je kandidatu Narodne stranke Radom za Boljitak doktoru rudarstva Željku Knežičeku.

Na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona zakazanoj za četvrtak bit će razmotrena i Odluka o privremenom finansiranju Službe za zapošljavanje TK-a.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.