U centru Sarajeva otvoreno ledeno igralište BBIce

S
Sarajevo-x.com
1.12.2011. u 14:23
0
54
U centru Sarajeva otvoreno ledeno igralište BBIce
0
1/8 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
2/8 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
3/8 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
4/8 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
5/8 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
6/8 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
7/8 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
8/8 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
Danas je svečano otvoreno klizalište ispred BBI Centra Beko BBIce. Ledenu plohu prvi je "isprobao" najbolji bosanskohercegovački klizač Edin Branković.
Sarajevo je dobilo ledenu površinu u samom centru grada. Klizalište će biti otvoreno svakog dana od 9 do 23 sata, sve do februara naredne godine.

"Nakon dvije godine planiranja realizirali smo izuzetno tehnički i finansijski zahtjevan projekt. BBI Centar i B40 daruje danas građanima klizalište od 375 kvadrata u centru grada. Trg djece Sarajeva od samog otvaranja BBI Centra postao je mjesto susreta građana. Ljeti je trg mjesto brojnih dešavanja, stoga smo željeli da ovo mjesto i zimi bude mjesto dobre zabave", istakao je Salih Musić, menadžer korporativnih komunikacija BBI Centra.

Ledeno igralište svečano je otvorio Edin Branković, najbolji bosanskohercegovački brzi klizač, vlasnik najboljeg vremena na Balkanu na 1500m i finalist svjetskog kupa 2011., koji je simulirao trku brzog klizanja i družio se sa mlađim klizačima.

Kako je već ranije saopćeno, cijena ulaznice za prijepodnevni termin od 60 minuta radnim danima iznosi 3,00 KM (najam klizaljki 3,00 KM). Za poslijepodnevni i termin vikendom građani će morati izdvojiti 4,00 KM (najam klizaljki 4,00 KM).
Osim jutarnjih i večernjih komercijalnih termina, organizatori će, zajedno sa partnerima, osigurati i besplatne termine.

Organizovana je i Beko BBIce škola klizanja, u jutarnjim i popodnevnim satima.
Petodnevni kurs košta 50 KM, a uključuje pet časova klizanja, najam klizaljki, osiguranje polaznika, potrebne rekvizite, trenere sa dugogodišnjim iskustvom (10-15 polaznika po treneru), diplomu o završenoj školi klizanja i poklone sponzora. Prijave za prvi ciklus (05. 12. – 09. 12.) su već u toku.

Za sve dodatne informacije i rezervacije obratite se putem telefona 033/203-846 i e-maila [email protected], ili posjetite web-stranicu www.klizaliste.ba.

Napomenimo da je danas do 23 sata besplatno klizanje na ledenom igralištu BBIce.


Komentari (54)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: