BiH
0

U centru Sarajeva jedna osoba teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći

NINA
Jedna osoba je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u 10.25 sati u Ulici maršala Tita u centru Sarajeva.

Do nesreće je došlo kada je automobil marke Golf, registracijskih oznaka 291-K-513, kojim je upravljao Adnan N., rođen 1984. u Sarajevu, udario pješaka Samira Malkoča, rođenog 1979. u Bihaću i nastanjenog u Sarajevu.

«Malkoč je zadobio teške tjelesne povrede u vidu fraktura noge i rebara. Prilikom nesreće navedeno motorno vozilo je oborilo više zaštitnih stupova na kolniku i oštetilo staklo na tramvajskom stajalištu. Vozilo se zaustavilo na tramvajskim šinama, zbog čega je jedno vrijeme bio obustavljen tramvajski saobraćaj», kazao je za agenciju NINA Magbul Škoro, glasnogovornik MUP-a Sarajevskog kantona.

Očevid su na licu mjesta obavili pripadnici MUP-a Sarajevske kantona i kantonalni tužilac, a rezultati istrage i očevida dat će, prema Škorinim riječima, odgovore na pitanja je li signalizacija bila u redu, je li pješak pretrčavao ulicu, ko je imao pravo prvenstva i je li neko od aktera nesreće bio u alkoholiziranom stanju.