"Adis&Davor"
35

U čast ubijenih policajaca u Sarajevu se odigrava turnir u malom nogometu

E. Lj.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
U Sportskoj dvorani Ramiz Salčin Mojmilo odigrava se memorijalni turnir u malom nogometu "Adis&Davor" povodom godišnjice ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su tokom vršenja svojih profesionalnih dužnosti ubijeni na današnji dan prije godinu dana.

Na turniru je učestvovalo 26 ekipa iz policijskih agencija u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom prisutnima se obratio policijski komesar Uprave policije MUP-a KS i predsjednik Upravnog odbora SPKS, a članovima porodica uručene su "Zlatne policijske značke" koje se posthumno dodjeljuju poginulim policijskim službenicima.

"Jutros je počelo obilježavanje prve godišnjice ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Odigrali smo turnir koji će postati tradicionalan, a na koji su došle sve policijske ekipe i policijske agencije kako bi odale počast svojim kolegama. Adis i Davor dali su život za sigurnost građana kako to inače rade policijski službenici koji se nalaze na prvoj liniji fronta. Također smo članovima njihovih porodica uručili 'Zlatne policijske značke' koje su simbol nihovog hrabrog čina", rekao je Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nakon turnira će biti otkriveno spomen-obilježje u Geteovoj ulici te položeno cvijeće na Šehidskom mezarju Buća potok i groblju "Sveti Josip" na Ciglanama.

Podsjećamo, Šehović i Vujinović stradali su 26. oktobra oko 4:15 sati ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su članovi automafije pucali na policijski automobil kojim su oni patrolirali. Na mjestu napada stradao je Šehović, dok je njegov kolega Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije. Na policajce su ispaljeni rafali iz automatske puške dok su se nalazili u automobilu bez šanse da uzvrate. Ubice Adisa Šehovića i Davora Vujinovića još nisu otkrivene, no tužilački i policijski tim i dalje intenzivno radi na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

"Tokom dosadašnje istrage saslušani su brojni svjedoci, izvršena vještačenja i preduzete druge radnje dokazivanja o čijim rezultatima u ovom momentu ne možemo objavijestiti javnost, jer bi eventualno otkrivanje moglo dovesti u opasnost cilj istrage koja je u toku", saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.