{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Bugojnu obilježena godišnjica 307./707. slavne brdske brigade

F
8.9.2013. u 12:44
0
10
U Bugojnu obilježena godišnjica 307./707. slavne brdske brigade
0
U Bugojnu obilježena godišnjica 307./707. slavne brdske brigade
Bugojno
Općinski odbor Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH "Za tebe BiH" Bugojno organizirao je obilježavanje 20. godišnjice osnivanja 307./707. slavne brdske brigade.
Na Šehidskom mezarju u Bugojnu proučena je Fatiha pred duše svih poginulih pripadnika Armije RBiH i MUP-a. Tom prilikom, odano je dužno poštovanje svima koji su na putu odbrane Bugojna i BiH dali vlastiti život.

U Likovnoj galeriji Kulturno-sportskog centra otvorena je izložba ratnih fotografija, kao trajnih svjedoka i podsjetnika na period od 1992. do1995. u Bugojnu.

Istim povodom, održana je Akademija na kojoj je o slavnom putu bugojanskih ratnih jedinica govorio Almir Idrizović, prvi načelnik Štaba 307. motorizovane brigade i komandant 707. slavne brdske brigade.

"Doprinos bugojanskih jedinica u odbrani grada, u oslobođenju Kupresa i Donjeg Vakufa i akcijama koje su vođene širom BiH, posebno na visočkom ratištu i Krajini, ima historijski značaj. Branili smo svaki pedalj zemlje ne štedeći se ni u jednom momentu. Nažalost, u borbama koje smo vodili mnogi naši saborci su poginuli i ranjeni", naglasio je.

Na Akademiji su uručene nagrade najuspješnijima na konkursu za najbolje literarne i likovne radove o temi: "Bugojno u odbrani BiH 1992-1995", u kojem su sudjelovali učenici sve tri bugojanske srednje škole - Opće gimnazije, Srednje tehničke škole i Srednje stručne škole.

Izvođenjem kompozicija "Jedna si jedina" i "Zemljo moja" Akademiju su uveličale članice Vokalnog ansambla Bugojno pod dirigentskom palicom Samire Merdžanić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: