{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Briselu u ponedjeljak nastavak pregovora BiH i EC-a o viznim olakšicama

F
26.1.2007. u 12:01
0
0
U Briselu u ponedjeljak nastavak pregovora BiH i EC-a o viznim olakšicama
0
U Briselu u ponedjeljak nastavak pregovora BiH i EC-a o viznim olakšicama
Delegacija BiH predvođena sekretarom Ministarstva sigurnosti Bakirom Dautbašićem otputovat će 28. januara u Brisel, gdje 29. januara počinje drugu trodnevnu rundu pregovora između Evropske komisije i BiH o viznim olakšicama i readmisiji.
Kako je saopćeno iz Ministarstva sigurnosti BiH, tema ovog sastanka je utvrđivanje finalnih tekstova sporazuma između Evropske zajednice i naše zemlje o viznim olakšicama i readmisiji osoba koje nemaju dozvolu boravka.

Planirano je da se tokom ove druge runde pregovora utvrdi što veći dio teksta Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma o readmisiji osoba koje nemaju dozvolu boravka kako bi se na trećoj rundi, zakazanoj za sredinu februara, okončali poslovi u vezi s utvrđivanjem tekstova obaju sporazuma, te parafirali.

Očekuje se da bi potpisivanje Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma o readmisiji osoba koje nemaju dozvolu boravka između Evropske zajednice i BiH moglo uslijediti tokom marta, odnosno nakon okončanja procedure Vijeća ministara i Predsjedništva BiH, te okončavanja potrebnih procedura unutar zemalja Evropske unije.

Prva runda pregovora između Evropske komisije i Bosne i Hercegovine o viznim olakšicama i readmisiji održana je 20. decembra prošle godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: