{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Briselu izložba povodom 17. godišnjice genocida u Srebrenici

F
19.7.2012. u 21:14
3
10
U Briselu izložba povodom 17. godišnjice genocida u Srebrenici
3
U Briselu izložba povodom 17. godišnjice genocida u Srebrenici
Brisel
U prostorijama predstavništva Kantona Sarajevo u Briselu večeras je otvorena izložba fotografija autora Muhameda Mujkića povodom obilježavanja 17. godišnjice genocida u Srebrenici.
Izložene su ukupno 22 crno-bijele fotografije koje na potresan način pokazuju tužnu sudbinu žrtava - od njihovog pronalaska u masovnim grobnicama na području cijele BiH, do konačnog smiraja u Potočarima.

Izložbu je organizirala Vlada Kantona Sarajevo putem svog predstavništva u Briselu u saradnji s Ambasadom Bosne i Hercegovine u Kraljevini Belgiji.

Otvaranju izložbe prisustvovalo je više od 150 zvanica, među kojima je bilo oko 40 ambasadora, te predstavnici Evropske komisije i Evropskog parlamenta, kabineti Jelka Kacina, Doris Pack i Štefana Fülea.

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Belgiji Bisera Turković izjavila je za Fenu da je ovo sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici lijep gest, ali da treba nastaviti širiti istinu o Srebrenici i da je pravo mjesto na kojem izložba treba biti postavljena naredne godine Evropski parlament.

Izložba je otvorena do kraja jula.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: