|

U Brčkom na javnom mjestu zabranjeno kretanje tri i više osoba u grupi

U Brčkom na javnom mjestu zabranjeno kretanje tri i više osoba u grupi
40
S
SRNA
22.3.2020. u 18:05
29
komentara
40

dijeljenja
U Brčkom na javnom mjestu zabranjeno kretanje tri i više osoba u grupi Brčko
U Brčkom je zabranjeno okupljanje i kretanja na javnim mjestima, otvorenim i zatvorenim javnim površinama u grupi od tri i više osoba tokom cijelog dana, rekao je Srni komandant Kriznog štaba Siniša Milić
Milić, koji je i gradonačelnik Brčkog, istakao je da da je ovo drastična, ali neophodna mjera u interesu zdravlja stanovnika.

"Nakon pažljive analize stanja na prostoru distrikta, naročito činjenice da jedan broj građana i dalje ne poštuje dosadašnje naredbe i preporuke, šef policije Goran Pisić predložio je nove mjere, koje su nakon telefonske sjednice, pretočene u naredbe", objasnio je Milić.

On je napomenuo da je dozvoljeno okupljanje i zajedničko kretanje tri ili više lica samo ukoliko je neophodno da izvrše službenu dužnost ili bilo koju radnju koju su u skladu sa propisima obavezni izvršiti, kao i radnju koju izvršavaju sa članovima uže porodice kojima se smatraju lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu.

Javnim mjestom smatra se ulica, trg, put, izletište, pristanište, čekaonica, ugostiteljstva, trgovinska i zanatska radnja, sredstva i objekti javnog prevoza, sportski stadion, igralište, dvorane i izložbene prostorije, poslovni objekti Fizičkih i pravnih lica, vjerski objekti, groblja i mezarja, zemljišta, vanjski dio kuća i stanova u stambenim zgradama ukoliko su vidljiva sa javnog mjesta.

Milić je najavio da će, pored kažnjavanja u skladu sa zakonima, Štab razmotriti i mogućnost objave imena lica koja krše mjeru obavezne izolacije.

Naredbe o policijskom satu i zabrani okupljanja i kretanja u grupi od tri i više lica na svim javnim površinama stupaju na snagu odmah.
Prijavi grešku


Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...