Napale ga tri osobe
859

U Bratuncu teško pretučen mladić Osman Mehanović

M. G.
Foto: RTV Podrinje
Foto: RTV Podrinje
Nemile scene desile su se u petak 23. juna u Bratuncu, kada su na parkingu kod jednog ugostiteljskog objekta tri osobe fizički napale Osmana Mehanovića iz Bratunca pri čemu je zadobio teške tjelesne povrede.

Mehanović je za TV Podrinje rekao da je te večeri sjedio sa društvom u zatvorenoj bašti jednog ugostiteljskog objekta.

"U 22:40 sati sam napustio isti objekat te krenuo po automobil koji je bio parkiran na parkingu iza pekare Cipovka. Prelazeći Vidovdansku ulicu, vidio sam nekoliko lica kako sjede ispred pekare Cipovka. Nakon prelaska ulice ulazim u dio grada pored pekare Cipovka koji je totalno mračan. Čujem kako jedna muška osoba nešto dobacuje, međutim ne obraćam pažnju misleći da se meni ne obraća", kazao je Mehanović.

Foto: RTV Podrinje
Foto: RTV Podrinje

Dodao je mu je više muških osoba u tom momentu prišlo, pitajući ga nešto što nije dobro razumio pa je odgovorio sa "šta".

"U tom trenutku jedna muška osoba se zalijeće na mene te me gurne preko podzide pored. U tom trenutku druga muška osoba mi dobacuje ‘šta šta, žnaš li ti ko je Kravica’ te nastavlja dobacivati razne gnusne nacionalno uvrijedljive rečenice poput ‘hoćeš da te zakoljemo kao što smo vas u Srebrenici klali’. Dok se sve to dešava ja se dižem šokiran sa zemlje jedna muška osoba me opet gurne, opet se podignem te dobijem par jakih udaraca u glavu gdje mi izbijaju zub. Dižući ruku u vidu samoodbrane jedna muška osoba mi nanosi posjekotinu na gornjem dijelu lijeve šake, u tom momentu od snažnog udarca padam na zemlju i čujem žensku osobu koja govori ‘alo šta to radite dečku’. U tom trenutku napadači se udaljavaju sa lica mjesta, a ta ženska osoba mi prilazi u pomoć, te mi pomaže da prijeđem ulicu i odem u policijsku stanicu", dodao je Mehanović.

Foto: RTV Podrinje
Foto: RTV Podrinje

Navodno su neke osobe privedene u vezi s ovim napadom, ali policija zvanično još uvijek nije ništa saopćila.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar oglasio se na svom Facebook nalogu povodom ovog napada.

"Osman Mehinović je povratnik u Bratunac i fizički je napadnut od strane nepoznatih lica. Osuđujem svaki vid nasilja nad povratnicima i pozivam istražne organe da blagovremeno reaguju, pronađu počinioce i adekvatno ih sankcionišu", napisao je Dizdar.