Bilans korone
189

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata 304 novozaražene osobe

I. P.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
U Bosnu i Hercegovini su u posljednja 24 sata registrovana 304 slučaja zaraze koronavirusom, zaključak je podataka koji su objavljeni u entitetskim zdravstvenim institucijama.
Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.228 uzoraka, od kojih je 246 pozitivno na koronavirus.Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

U Federaciji BiH, koronavirus je do sada potvrđen kod 14.648 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 10.474 pacijenata, od čega 197 u protekla 24 sata.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je jedan smrtni ishod. Preminuo je muškarac iz Širokog Brijega.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 400, od čega su 262 osobe muškog i 138 osoba ženskog spola.

Podaci za Brčko bit će poznati naknadno.

Kod 58 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo koronavirusa u posljednja 24 sata, odnosno od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji.

Radi se o 29 muških i 29 ženskih osoba, od kojih je 14 mlađe, 38 srednje i šest osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 24 osobe su iz Banje Luke, šest iz Foče, pet iz Mrkonjić Grada, četiri iz Bosanske Gradiške, dvije iz Kotor Varoša, Čelinca, Pala, Sokoca i Teslića i po jedna iz Bijeljine, Prijedora, Modriča, Jezera, Milića, Šipova, Dervente, Srpca i Istočnog Novog Sarajeva.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca i jednoj ženi, starije životne dobi iz Kozarske Dubice, Novog Grada i Foče.