Zbog suše
1

U Bosanskom Petrovcu uvedeno stanje elementarne nepogode

Piše: J. H.
Ermin Hajder, načelnik Općine Bosanski Petrovac
Ermin Hajder, načelnik Općine Bosanski Petrovac
Načelnik Općine Bosanski Petrovac Ermin Hajder odlučio je uvesti stanje elementarne nepogode, zbog suše koja je nastala u gradskoj zoni i ruralnim područjima.

Na današnjem zasjedanju Štaba Civilne zaštite navedene općine, jednoglasno je prihvaćen Hajderov prijedlog o uvođenju stanja elementarne nepogode. Načelnik Bosanskog Petrovca za portal Klix.ba kaže kako je gradska zona već nekoliko dana bez pitke vode.

"Visoke su temperature i ugroženi su životi. Nesavjesnim radom Komunalnog preduzeća i neodgovornošću pojedinih osoba dovedeni smo u ovako tešku situaciju. Pojedinci su ilegalno priključeni na vodovod, drugi ne plaćaju vodu... Danas smo odlučili uvesti mjere kako bismo disciplinirali građane", kaže Hajder.

Slična situacija je i u ruralnim dijelovima Bosanskog Petrovca, u kojima su mnogi izvori presušili. Međutim, načelnik je obećao kako će tim ugroženim stanovnicima pomoći.

"Mobilizirat ćemo cisterne kako bismo i njima osigurali pitku vodu", kazao je Hajder te dodao kako vjeruje da će građani općine razumjeti i poštovati preporuke i odluke štaba Civilne zaštite Bosanskog Petrovca.