BiH
0

U borbi protiv AIDS-a MTV snimio film "Tranzit"

FENA
U povodu Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, MTV je snimio film "Tranzit" koji je danas biti prikazan na svim MTV kanalima. Najavnu pjesmu "Don't know who you are" izvodi Nina Badrić.

MTV International i Swedish International Development Cooperation Agency odlučili su pokrenuti generalnu kampanju u borbi protiv AIDS-a. Kako bi se ova tematika što više približila mlađoj generaciji snimljen je i prvi igrani film "Tranzit". Premijera filma održat će se u Londonu i Stockholmu 1. decembra povodom Dana borbe protiv AIDS-a, a film će biti prikazan i na svim MTV kanalima.

Film "Tranzit" u 90 minuta opisuje sudbinu četiri lika sa četiri kontinenta te na taj način oslikava svijet mladih i njihovih svakodnevica. Premda s različitih kontinenata, sve ih povezuje potraga za ljubavlju, a na kraju se suočavaju i sa sve prisutnijim problemom AIDS-a.

Film je sniman od marta do jula ove godine u Sant Peterburgu, Mexico Cityu, Los Angelesu i Nairobiju. U produkciji je učestvovala brojna međunarodna ekipa, a među njima su poznati montažer Andrija Zafranović, asistent montaže Sven Pavlinić sa zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti te majstor zvuka Srđan Kurpjel.

Film završava pjesmom na ruskom i engleskom jeziku u interpretaciji Nine Badrić, koja je bila i prva uvrštena pjevačica iz Hrvatske na WCE top listi MTV-a.