{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Bijeljini ostaje na snazi odluka o vanrednoj situaciji

S
24.5.2014. u 16:43
0
2
U Bijeljini ostaje na snazi odluka o vanrednoj situaciji
0
U Bijeljini ostaje na snazi odluka o vanrednoj situaciji
Foto: Klix.ba
U Bijeljini je procijenjeno da u gradu još ima razloga za zadržavanje vanredne situacije, koja je uvedena zbog poplave, rekao je danas gradonačelnik Mićo Mićić.
Vodostaj rijeke Save na Rači u 9.00 sati je bio 750 centimetara, što je kota na kojoj se proglašava vanredna odbrana od poplava, i za dva metra je niži od najvećeg vodostaja koji je Sava imala tokom plavljenja Semberije.

Na još zaplavljenom području sela Brodac, Balatun i Velino Selo i danas traje sakupljanje uginulih životinja čamcima Civilne zaštite.

Proteklih dana svakodnevno je skupljano oko 15 tona životinjskih leševa, koji se odvoze na neškodljivo uklanjanje u Inđiju.

U četiri centra za smještaj evakuisanog stanovništva nalazi se još oko 400 ljudi, među kojima su majke sa djecom, stari i nemoćni.

Francuska Ambasada u BiH obezbijedila je pomoć u šatorima, koji će biti upotrijebljeni za smještaj osoba čije su kuće porušene u poplavi ili su neupotrebljive za stanovanje.

Direktor bijeljinske bolnice Siniša Maksimović rekao je novinarima da se u staroj zgradi ove zdravstvene ustanove još nalazi 47 pacijenata evakuisanih iz poplavljenog područja, stari, nemoćni, nepokretni i pacijenti sa teškom malignom bolešću koji su ostali bez svojih domova i o kojima se brine bolničko osoblje.

Prema njegovim riječima, u proteklih sedam dana od kada se grad bori protiv nesreće koja ga je zadesila, u Bijeljini je rođeno 30 beba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: