{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Bihaću upriličena promocija projekta MitoLovac

F
10.4.2012. u 17:33
0
0
U Bihaću upriličena promocija projekta MitoLovac
0
U Bihaću upriličena promocija projekta MitoLovac
Bihać
U Bihaću je danas na Gradskom trgu upriličena promocija projekta MitoLovac. Građanima je podijeljen promotivni materijal edukativnog sadržaja u borbi protiv korupcije.
Na zanimljiv, ali i humorističan način pripremljeni su i sadržaji, kojima se pokušalo prikazati koliko smo svi "uvučeni“ u korupciju.

Podijeljene su i novčanice u apoenu od 50 KM na kojima je, na jednoj strani lik Jovana Dučića, a na drugoj adresa internet stranice MitoLovca. Na toj stranici građani, osim što se mogu informisati o aktuelnim dešavanjima vezanim za antikoruptivna djelovanja u BiH, mogu i prijaviti slučajeve korupcije.

MitoLovac je projekt čija je glavna ideja da se, većim prisustvom teme i antikoruptivnih strategija i taktika u javnoj sferi, podstakne opća javnost u Bosni i Hercegovini o percipiranju korupcije kao društvenog zla. Ima za cilj da se svi mi, kao građani, koji najčešće pasivno konzumiramo informacije o korupciji, više i praktično angažiramo u borbi protiv nje.

Provodi ga nevladina organizacija Radio Kameleon-Otvorena mreža ljudskih prava i demokratije, koja je i organizator promocije u Bihaću.

Slične promocije do sada su održane u Tuzli, Brčkom, Doboju, Zvorniku, Mostaru, Trebinju, Sarajevu i Banjaluci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: