{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Bihaću obilježena 22. godišnjica formiranja Armije RBiH

A
15.4.2014. u 15:23
760
134
U Bihaću obilježena 22. godišnjica formiranja Armije RBiH
760
Svečanom ceremonijom u prisustvu visokih državnih zvaničnika i nekoliko stotina građana u Bihaću je obilježena 22. godišnjica formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine.
Ujedno, na centralnoj svečanosti obilježena je i deveta godišnjica 2. pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Kasarna "Adil Bešić" u Bihaću primila je brojne goste, predstavnike državnih, federalnih, kantonalnih i općinskih vlasti, vojno-diplomatskog kora i međunarodnih vojnh snaga, kao i predstavnike udruženja i organizacija proisteklih iz rata i stotine građana. 

Nakon smotre 2. rendžerskog puka OS BiH, predaje raporta i intoniranja himne BiH, vojnicima i građanima su se obratili ministar obrane BiH Zekerijah Osmić i izaslanik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Tarik Sadović. Obilježavanju godišnjice rendžerskog puka Oružanih snaga i godišnjice formiranja Armije RBiH, čiju tradiciju baštine pripadnici 2. pješadijskog puka, prisustvovali su ratni oficiri, komadanti i penzionisani generali Armije RBiH Atif Dudaković, Fadil Hasanović, Amir Avdić, Hamdija Abdić i mogi drugi. 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: