Prognoza za ovu sedmicu u BiH
149

U Bihaću 30 cm snijega, narednih dana oblačno s kišom

Klix.ba
Bihać (Foto: Arhiv)
Bihać (Foto: Arhiv)
Proteklih dana u Bihaću je palo 30 centimetara snijega, a snježne padavine zabilježene su i na Bjelašnici, gdje su jutros izmjerena 83 cm snijega, u Han-Pijesku 32, ali i Bosanskom Novom, Sokocu i Srebrenici.

Naredne dane obilježit će oblačno vrijeme sa kišom, najviše na jugu i zapadu zemlje, a na planinama će biti susnježice i snijega. Neće biti velikih temperaturnih oscilacija, a za vikend bi trebalo biti suho.

Danas je snijeg moguć i u nizinama, a u utorak popodne očekuje se prestanak padavina, koji će trajati samo do srijede. Kiša će u srijedu padati uglavnom na jugu i zapadu BiH, a u višim predjelima mogući su susnježica i snijeg. Padavine se nastavljaju i u četvrtak i petak, a razvedravanje će donijeti i hladnije vrijeme. Vikend će biti hladan i uglavnom bez padavina, najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža jutarnja temperatura u utorak će biti -2, u srijedu -4, a u četvrtak i do -8. Na jugu zemlje živa u termometru danas bi mogla dosegnuti i 13 stepeni, a slično će biti i narednih dana. U ostatku zemlje u najtoplijem dijelu dana neće prelaziti 10 stepeni.