Vremenska prognoza
10

U BiH uglavnom oblačno, nešto sunčanije u nedjelju i ponedjeljak

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Za vikend se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme, s mogućim kratkotrajnim pljuskovima, a blago poboljšanje vremenskih prilika očekuje se tek u nedjelju i ponedjeljak, za kada je prognozirano nešto sunčanije vrijeme s umjerenim naoblakama.

U subotu 19. maja se, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjerena naoblaka.

"U poslijepodnevnim satima lokalno je moguć slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28 stepeni", saopćeno je iz FHMZ.

U nedjelju 20. maja prognozira se sunčano vrijeme sa umjerenom naoblakom.

"Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 29 stepeni", stoji u saopćenju.

U ponedjeljak 21. maja u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

"U Bosni se u poslijepodnevnim satima očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 11stepeni, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25 stepeni, na jugu zemlje od 25 do 30 stepeni", navodi se u prognozi FHMZ.