BiH
0

U BiH sutra sunčano, poslijepodne pljuskovi

FENA
U Bosni i Hercegovini sutra će prijepodne biti sunčano vrijeme.

U drugoj polovini dana umjeren razvoj oblačnosti će usloviti kratkotrajne lokalne pljuskove i grmljavinu u Hercegovini, centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16, na jugu od 17 do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu od 30 do 35 stepeni.

U Sarajevu će prijepodne biti sunčano vrijeme. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima se očekuje umjeren razvoj naoblake što može usloviti slabe lokalne pljuskove. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se oko 14, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

U BiH danas je preovladavalo sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku.

Lokalno pljuskovi su registrovani u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U Hercegovini je bilo i slabe grmljavine.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac 23, Kupres i Srebrenica 24, Gradačac i Tuzla 25, Sarajevo i Zvornik 26, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Doboj, Drvar, Jajce, Livno i Zenica 27, Prijedor i Sanski Most 28, Goražde i Čapljina 29, Trebinje 32, Mostar i Stolac 33 i Neum 35 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.