Dnevni izvještaj
22

U BiH registrovano 125 novozaraženih koronom, preminulo 12 pacijenata

FENA
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovano je 125 novozaraženih koronavirusom i 12 smrtnih slučajeva od covida.

Poređenja radi, u jučerašnjem izvještaju je od 2.728 uzoraka bilo 496 pozitivno na Covid-19, a preminulo je 14 osoba.

Federacija BiH

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 690 uzoraka, od čega su 94 pozitivna na SARS-CoV-2 (KCUS nije dostavio podatke za prethodna 24 sata).

Novi slučajevi registrirani su u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Srednjobosanskom, Posavskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Preminulo je pet osoba i to iz Srednjobosanskog, Zapadnohercegovačkog i Kantona Sarajevo. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 7.290.

Republika Srpska

U pоsljеdnja 24 sata u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе i u bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 198 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 26 оsоba.

Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеno je sеdаm smrtnih slučајеvа.

Dо sаdа je u Rеpublici Srpskој prеminulо ukupnо 5.416 оsоbа kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа.

Brčko Distrikt

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano 5 novih slučajeva zaraze virusom korona, a testirano je 90. Nije bilo oporavljenih pacijenata od covida u protekla 24 sata.