Borba protiv okrutnosti
0

FOTO / U BiH plakati o zaštiti životinja

FENA
Akcija tokom koje su u BiH lijepljeni plakati "Psi imaju srce da spašavaju ljude, da li mi imamo srce da spašavamo pse" završena je jučer, saopćeno je iz Udruženja građana protiv okrutnosti nad životinjama "Prijatelji" Mostar.

U akciji je učestvovalo 25 gradova iz cijele Bosne i Hercegovine, s porukom da ljubiteljima životinja ujedinjenim s jednim jedinim ciljem da ih spase nije problem ujediniti Bosnu i Hercegovinu u jednom danu, "dok s druge strane političari u tome nisu uspjeli dugih 20 godina".

"Ovo je prvi put da su u Mostaru osvanuli plakati vezani uz suživot ljudi i pasa. Drago nam je da smo imali priliku sudjelovati u ovoj predivnoj i nadasve pozitivnoj poruci koja je prošla našom državom te toplo pozdravljamo sve akcije spašavanja životinja koje provode udruženja u BiH i njeni stanovnici. Vjerujemo da i našoj zemlji dolaze bolji dani, a time i rješavanje problema okrutnosti nad životinjama u našim gradovima", poručili su iz mostarskog udruženja "Prijatelji".
Akcija je pokrenuta na inicijativu Senada Roka i pristalica Facebook grupe "Ujedinjene grupe za sprječavanje okrutnosti nad životinjama u BiH", a počela je 16. januara.