BiH
345

U BiH otvoren humanitarni broj za pomoć narodu Palestine

Klix.ba
Udruženje Palestinska zajednica u BiH pokrenulo je humanitarne brojeve na koje građani Bosne i Hercegovine mogu dati svoj doprinos napaćenom narodu Palestine, javlja NAP.

Pozivom na broj 090 291 001 donirate 2 KM za Palestince koji ostaju bez svojih domova nakon izraelskog bombarodavanja raketama velike razorne moći.

Madžid Maruf, predsjednik Udruženja "Palestinska zajednica u BiH“ kazao je za bh. novinsku agenciju Patria kako je narod Bosne i Hercegovine uvijek imao razumjevanje prema narodu Palestine, te se nada da će i akcija sa humanitarnim brojevima biti uspješna i da će novac kojeg na ovaj način građani BiH prikupe biti od koristi za mnoge Palestinice.

"U Gazi je jako teško. Ljudi svakodnevno ginu. Granice su zatvorene. Iz Gaze je teško izaći. Svaka pomoć našem narodu je sada dobro došla", rekao je Maruf za NAP.

Prošle sedmice u Sarajevu je organizirana peticija koju su Sarajlije potpisivale kao znak podrške nastojanjima da se zaustavi agresija i genocid koju već desetljećima Izrael vodi na teritoriji Palestine. Oko 3.500 Sarajalija potpisalo je ovo peticiju u roku od samo nekoliko sati, piše.