U 2008. godini
0

U BiH opljačkano više od milijardu KM

FENA
Prema procjeni Centra za humanu politiku, "organizirana, uvezana i moćna političko-kriminalna struktura iz Bosne i Hercegovine opljačkala je preko milijardu KM u 2008. godini".

Kako se u saopćenju za javnost upućenom iz Centra navodi, opljačkana su javna sredstva koja su u prošloj godini trebala biti namijenjena za povećanje penzija i drugih socijalnih primanja, bolju zdravstvenu zaštitu i obrazovanje, nova radna mjesta, izgradnju autoputeva i razvoj.

U Centru za humanu politiku smatraju kako bi "zbog višegodišnje nekažnjene i ogromne pljačke javnih sredstava ostavke trebali podnijeti ili biti smijenjeni tužioci, predsjednici vlada, ministri unutrašnjih poslova i visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini".

  • Nažalost, domaći političari samo pričaju o napretku, ugroženim nacionalnim interesima, strahu od drugih, trećem entitetu, referendumu, rušenju države i ratnim zločinima, a pravosudne, policijske i druge kontrolne institucije hvališu se o uspješnoj borbi protiv kriminala i korupcije", navodi se u saopćenju.