BiH
19

U BiH jutros oblačno sa kišom

FENA
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom, a mjestimično u centralnim i istočnim područjima mogući su i pljuskovi sa grmljavinom.

Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slab jugozapadni. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 17 do 25, na jugu do 28 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom, a moguća je i grmljavina. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 21 stupanj.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Bileća 14, Zvornik 9, Mostar i Trebinje 6, Bjelašnica, Gacko i Ivan-sedlo 5, Bijeljina, Goražde i Višegrad 4, Han-Pijesak 3, Banja Luka, Bihać, Foča, Gradačac, Srebrenica i Tuzla 2, Bosanski Novi, Kupres, Livno, Sanski Most i Zenica 1.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Kupres i Livno 12, Ivan-sedlo 13, Sokolac 14, Bugojno i Sarajevo 15, Banja Luka, Bihać, Gradačac, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zenica 16, Bijeljina, Doboj, Goražde, Prijedor, Trebinje i Zvornik 17, Mostar i Neum 20 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.