Vremenska prognoza
20

U BiH danas sunčano i vruće, u narednim danima rast temperatura

M. G.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura kretat će se od 14 do 20, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura od 29 do 34, na jugu do 37 stepeni.

U glavnom gradu BiH očekuje se sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 33 stepena.

Sutra se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 31 do 37 stepeni.

U subotu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana, ponegdje u sjevernim područjima postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 33 do 38 stepeni.

Sunčano vrijeme nastavit će se i u nedjelju u većem dijelu BiH. Poslije podne, razvojem oblačnosti mjestimično je moguća kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 33 do 38 stepeni.