{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"U BiH će se ponovo zaratiti, ako građani nastave glasati kao do sada"

F
21.9.2009. u 16:04
0
84
"U BiH će se ponovo zaratiti, ako građani nastave glasati kao do sada"
0
"U BiH će se ponovo zaratiti, ako građani nastave glasati kao do sada"
Danis Tanović
Oskarovac i jedan od osnivača Naše stranke, Danis Tanović, upozorio je u intervju koji je dao za sutrašnji broj "Dnevnog avaza" da će se u Bosni i Hercegovini ponovo zaratiti, ako građani nastave glasati za iste političke opcije za koje su glasali do sada.
- Bliske su nam sve stranke koje BiH smatraju svojom zemljom i poštuju njen ustav. Ustav se može promijeniti na dva načina. Ako se nastavi ovako kako idu nacionalističke stranke doći će do sukoba. Pogledajte šta se dešava ne samo pred izbore. Stalno se zaoštrava situacija. I ti koji zakuhavaju, tješe nas da neće biti rata. E pa, bit će rata! Ako nastavite glasati za ove iste za koje glasate zadnjih 20 godina, bit će rata. Jer, oni ništa drugo ne mogu ni donijeti. Oni raspiruju nacionalizam i u ime nacije, kradu, lažu i rade sve što rade već dvije decenije! Kad dođu do kraja, da bi pokrili svoj nerad, nesposobnost i sve što su radili samo im to preostaje. Drugi način da se struktura BiH promijeni je da se, za početak, poštujemo - kazao je Tanović u intervjuu za sutrašnji "Dnevni avaz".

On je iznio i svoje viđenje unutarnjeg uređenja BiH, založivši se za ukidanje entiteta, predložio uvođenje progresivnih poreza te obavezno glasanje za sve punoljetne građane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: