{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U BiH aktivno nekoliko požara, najteže u Kaknju, Olovu i Zavidovićima

S
10.7.2012. u 15:58
0
1
U BiH aktivno nekoliko požara, najteže u Kaknju, Olovu i Zavidovićima
0
U BiH aktivno nekoliko požara, najteže u Kaknju, Olovu i Zavidovićima
Foto: Ilustracija
Na teritoriji BiH trenutno je aktivno nekoliko šumskih požara, a najteža situacija je na području opština Kakanj, Olovo i Zavidovići, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.
Obilaskom terena utvrđeno je da požar, sa gledišta obima i njegovog širenja, ne ugrožava naseljena mjesta. U gašenju požara učestvuje 14 vatrogasaca iz Kaknja, radnici šumarije i mještani.

Na području opštine Olovo, u rejonu Župeljeva, u požaru koji je izbio u nedjelju vatrom je zahvaćeno oko 100 hektara šume. Požar gasi oko 60 zaposlenika šumarije.

Gašenje požara u južnom dijelu je skoro nemoguće zbog nepristupačnog terena i jakog vjetra koji širi požar. U blizini ovog požara gori i manji požar na oko dva hektara, koji se drži pod kontrolom.

Požar u rejonu Radava i dalje je aktivan, a zahvaćeno je oko 30 hektara. Riječ je o nepristupačnom terenu.

Ministarstvo bezbjednosti BiH, na zahtjev Federalne uprave civilne zaštite, zatražilo je od Ministarstva odbrane BiH da angažuje helikoptere na gašenju požara na području opština Olovo i Zavidovići, lokalitet Župeljeva, gdje je trenutno najteža situacija i gašenje je jedino moguće iz vazduha, zbog nepristupačnog terena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: