{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Biblioteci Sarajeva promocija edicije "Kraljica od Sabe"

15.5.2012. u 14:47
20
0
U Biblioteci Sarajeva promocija edicije "Kraljica od Sabe"
20
JU Biblioteka Sarajeva jučer i danas na područnom odjeljenju Vratnik organizirala je promociju edicije pod naslovom "Kraljica od Sabe". Promociju je vodila prevodilac Senka Bešlić, koja je poučne priče, basne i bajke iz Irana prevela sa perzijskog jezika i prilagodila ih uzrastu bosanskohercegovačkih mališana.
Dojmove sa Senkinih promocija, učenici u svojim školama prenesu na papir u vidu likovnih radova, koje kasnije Senka uvrsti u svoju sljedeću izložbu.

Voditeljica Odjeljenja Vratnik Arijana Džemat - Pandžo istakla je da se radi o vrijednom projektu, koji između ostalog ima za cilj približiti knjigu i čitanje djeci.

"Interakcijom sa učenicima biblioteka se uključuje u odgojno - obrazovni proces. Biblioteka je postala veselo mjesto okupljanja i druženja i ako samo jedan učenik nakon toga poželi podići i pročitati knjigu, već je u tome naš uspjeh", izjavila je Džemat - Pandžo.

Na dvodnevnoj promociji u odjeljenju Vratnik učestvovalo je 90 učenika iz O.Š "Hamdija Kreševljaković". Senka Bešlić i njena edicija putuju dalje na neko drugo odjeljenje, kojoj je ovo samo jedan u nizu nastojanja animirati najmlađe građane na vrijednosti koje pruža kroz mnogobrojne dječje knjige i naslove Biblioteke Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: