Demant uprave
0

U BBI Centru nema "šerijatske policije"

Sarajevo-x.com
BBI centar (Foto: Sarajevo-x.com)
BBI centar (Foto: Sarajevo-x.com)
Vijest da je igračka s likom praseta iz popularnog crtanog filma 'Peppa Pig' povučena iz prodaje u sarajevskoj shopping galeriji BBI Centru, demantirana je iz uprave BBI Centra.

"Menadžment BBI Centra nije izdao nikakav nalog niti je sugerirao da se pomenuta igračka ukloni iz izloga One2Play prodavnice igračaka”, ističe Robert Vrbanić, direktor investicija One2Play.

Uprava BBI Centra ovom prilikom izražava i nezadovoljstvo načinom na koji se zloupotrebljava činjenica da su investitori BBI Centra banke koje posluju na islamskim principima.

“BBI Centar poštuje osnovne postulate njegovih osnivača (zabrana alkohola i svinjetine), ali nije ustrojen po strogim pravilima šerijata, što se može jednostavno utvrditi prilikom njegove posjete. To znači da ne postoji nikakva 'šerijatska policija', kako je nazivaju pojedini mediji, koja izdaje naloge po šerijatu. Naprotiv, BBI Centar posluje kao i većina sličnih shopping centara na Zapadu, koji također ne služe alkohol”, ističe Salih Musić, koordinator komunikacija BBI Centra.