{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Banjoj Luci sve spremno za protestnu šetnju Sindikata RS

F
FENA
1.5.2015. u 10:19
0
6
U Banjoj Luci sve spremno za protestnu šetnju Sindikata RS
0
U Banjoj Luci su u toku posljednje pripreme članova Saveza sindikata Republike Srpske uoči današnje prvomajske protestne šetnje.
Okupljanje radnika i članstva je u toku, a već su istaknute parole i transpareti, s dominatnom porukom "NE novom zakonu u radu“.

Po informacijama iz Sindikata, na protestnu šetnju došli su radnici iz Banje Luke, a iz druge gradova autobusima jedna broj članova Sindikata.

Ovaj skup bit će prilika da sindikalci ukažu na izuzetno težak položaj radnika u RS-u.

Razlog više za protestnu šetnju su, kako kaže predsjednica Saveza sindikata RS-a Ranka Mišić, najave događaja koji bi mogli dodatno pogoršati ekonomsko-socijalni položaj radnika u RS-u.

Sindikalci se protive i usvajanju novog zakona o radu u RS-u.

- Poslat ćemo jasnu poruku da ne damo urušavanje stečenih radničkih prava - rekla je Mišić.

Ovo je prvi put da Sindikat u RS-u organizuje prvomajsku protestnu šetnju u znak neslaganja s lošim položajem radnika u tom bh. entitetu.

Okupljanje radnika sindikalaca počelo je u 09.30 sati na parkingu ispred zgrade Saveza sindikata u Banjoj Luci, u 10.00 sati je planirano formiranje protestne kolone koja će, pored Privredne komore, preko Trga Krajine, doći do zgrade Vlade RS, nakon čega je planirano obraćanje radnicima čitanjem prvomajskog proglasa u parku “Mladen Stojanović”.

U Banjoj Luci je i danas prisutno prisustvo policije, s dugim cijevima, ispred zgrada institucija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: