{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Banjoj Luci razgovori najviših predstavnika SNSD-a i Stranke za BiH

F
14.10.2007. u 18:16
0
0
U Banjoj Luci razgovori najviših predstavnika SNSD-a i Stranke za BiH
0
U Banjoj Luci razgovori najviših predstavnika SNSD-a i Stranke za BiH
Banja Luka
Najviši predstavnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Stranke za BiH razgovarali su danas u Kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH u Banjoj Luci Nebojše Radmanovića, te postigli saglasnost da se brže i efikasnije koordinariju izvršni i zakonodavni organi na projektima onih zakona koji su bitni za evropski put BiH i reforme u njoj.
Zvaničnih najava za ovaj skup nije bilo, a po njegovom završetku izdato je saopćenje iz Radmanovićevog Kabineta u kojem se navodi da su se delegacije SNSD-a i S-BiH na čelu sa stranačkim liderima Miloradom Dodikom i Harisom Silajdžićem susrele u Banjoj Luci kako bi razgovarali o nizu zakonskih projekata koji su u proceduri u Vijeću ministara i Parlamentranoj skupštini BiH.

U saopćenju se ističe da u bužetima BiH i entiteta treba naredne godine izdvojiti veća sredstva za rješavanje infrastrukturnih problema, posebno elektrifikacije povratničkih naselja u čitavoj BiH.

„Veću pažnju treba posvetiti položaju i pitanju imovine islamske zajednice i srpske pravoslavne crkve“, kaže se u saopćenju.

Dogovoreno je i da predstavnici Gradske uprave u Banjoj Luci naredne sedmice prime predstavnike Banjalučkog muftijstva.

Također će se intenzivirati kontakti SNSD-a i S-BiH i sa drugim političkim subjektima na rješavanju mnogobrojnih pitanja koja sada postoje u cijeloj zemlji, kaže se u saopćenju.

Inače, ovaj sastanak, koji nije bio zvanično najavljen, počeo je oko 15.00 sati, a završen je nakon 45 minuta bez izjava za novinara.

U saopćenju ne stoji da su lideri S-BiH i SNSD-a razgovarali o aktulenim reforma policije ili Ustava.

Pored Dodika, Radmanovića i Silajdžića sastanku su prisustvovali i generalni sekretar SNSD-a Igor Radojičić, član Glavnog odbora SNSD-a Nikola Špirić, te funkcioneri S-BiH Beriz Belkić i Safet Hililović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: