Poreska uprava RS
0

U Banjoj Luci održana obuka poreskih obveznika za podnošenje prijava za entitetsku taksu

Klix.ba
Predstavnici Poreske uprave Republike Srpske održali su danas u prostorijama Područne privredne komore u Banjoj Luci obuku poreskih obveznika za elektronsko podnošenje poreskih prijava za posebnu entitetsku taksu, komunalnu taksu i boravišnu taksu.

Događaj je privukao veliki broj poreskih obveznika iz banjalučke regije koji su se interesovali za ovu novinu u radu Poreske uprave Republike Srpske u narednom periodu. Prisutni su aktivno učestvovali u edukaciji i tražili pojašnjenja.

"Inače, ova aktivnost je započela prošle sedmice i organizovana je u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, a cilj je da se poreskim obveznicima pomogne da što lakše i jednostavnije podnesu ove poreske prijave elektronskim putem. Planirano je da obuke traju po dva časa, a sastoje se od uvodnog dijela i same prezentacije ove nove mogućnosti za poreske obveznike, ali i od praktičnog primjera podnošenja poreske prijave elektronskim putem, gdje svi prisutni mogu da dobiju potrebne informacije i otklone eventualne nejasnoće", saopćeno je iz Poreske uprave.

Navode da će obuke biti nastavljene i narednih dana širom područja Republike Srpske.

"Obuka će biti održana sutra u Prijedoru i Bijeljini, dok će u četvrtak 7. marta biti održana u Trebinju, a u petak 8. marta u Doboju. Precizan raspored, vrijeme i mjesto održavanja obuka objavljen je na zvaničnoj internetskoj stranici", saopćeno je iz Poreske uprave RS.