|

U Banjoj Luci nije potvrđen nijedan slučaj koronavirusa

U Banjoj Luci nije potvrđen nijedan slučaj koronavirusa
11
S
SRNA
27.2.2020. u 12:30
7
komentara
11

dijeljenja
U Banjoj Luci nije potvrđen nijedan slučaj koronavirusa Foto: M. D./Klix.ba
Direktor Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović izjavila je danas da u ovom gradu nije potvrđen nijedan slučaj koronavirusa, te da se do juče u ovu ustanovu javilo 36 građana koji su boravili u italijanskim pokrajinama u kojima se pojavio ovaj virus.
Todorović je navela da ovi građani nemaju nikakvih simptoma infekcije, niti ograničenja u kretanju.

"Preporuke Svjetske zdravstvene organizacije su da se u ovakvim slučajevima građani jave kako bi zdravstveni radnici imali uvid u eventualno moguće kretanje i broj zaraženih na našem prostoru", rekla je Todorovićeva novinarima.

Ona je istakla da nema potrebe za stvaranjem panike, jer prema svim svjetskim predviđanjima i statistikama, riječ je o virusu koji uglavnom izaziva blaže simptome koji prolaze bez potrebe za većim liječenjem.

"Samo kod imunokompromitovanih i starijih građana, kao i pacijenata koji imaju problema sa respiratornim i kardiovaskularnim sistemom može da izazove težu kliničku sliku", rekla je Todorović.

Ona je naglasila da su zdravstvene ustanove spremne da na pravi način odgovore na ovaj problem, te podsjetila da su u proteklom periodu spremno dočekale i mnoge druge epidemije virusa.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...